Kacsák

Kacsák - LoveInfo - Langmár Bettina

Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina
Tévhit: Nem eshetsz teherbe az első szeretkezés alkalmával. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: A teherbe esés független attól, hogy hányadik alkalommal élünk szexuális életet. Ha a hímivarsejtnek van lehetősége kapcsolatba kerülni a petesejttel, akkor létrejöhet a terhesség akár a szüzesség elvesztésekor is.
Tévhit: A megszakított közösülést biztonsággal alkalmazhatod, mint védekezési módszert. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Az előváladéknak “köszönhetően” az ejakulációt megelőzően is kerülhet spermium a hüvelybe. Nagy a veszélye, ha a fiú nem időben húzza ki a hímvesszőt a hüvelyből.
Tévhit: A “naptár módszert” biztonsággal alkalmazhatod védekezésre – ja, mert Te még sosem írtad el a dátumot? Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: A női ciklusok még egy adott nőnél sem mindig egyformák, a hormonok egyensúlyát az életkor, a stressz, a szedett gyógyszerek vagy akár egy időjárási front is felboríthatja. Előfordulhat az is, hogy pontosan az orgazmus hatására szabadul ki az érett petesejt.
Tévhit: A menstruáció alatt nem lehetsz terhes. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina

Valóság: Vannak olyan időszakok a nők ciklusában, amikor a fogamzó képesség alacsony vagy éppen fokozott. De sohasem lehetetlen.

Bár a menstruáció valóban csökkenti a teherbe esés esélyét, azonban mégsem biztonságos módszer. A fertőzések veszélye is különösen magas, ugyanis ilyenkor a méhszáj nyitva van, a baktériumok is könnyebben bejuthatnak. A menstruáció ideje alatt tilos a szex!

Tévhit: Csak akkor lehetsz terhes, ha orgazmusod volt – gondolod, érdekli a spermát, hogy Te hogy érzed magad? Ő csak a petesejtre hajt, semmi más nem izgatja. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Terhesség akkor jön létre, ha a hímivarsejtek találkoznak a petesejttel. Ahhoz, hogy ez megtörténjék, egyáltalán nincs szükség a nő orgazmusára. Az orgazmussal járó méhösszehúzódások azonban segíthetik a megtermékenyülést. Sőt, orgazmustól függetlenül a spermiumok napokig életben maradnak, hogy “megvárják” az érett petesejtet.
Tévhit: Az első darab fogamzásgátló tabletta beszedésével védetté válsz. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Egy teljes menstruációs ciklus szükséges ahhoz, hogy a teljes védettség kialakuljon.
Tévhit: A petting során biztosan nem lehetsz terhes – az a csillogó spermacsepp a kisajkadon csak 5 millió gyerekcsináló kedvű spermát tartalmaz… Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Ha a petting során a sperma valamilyen módon a hüvelybe kerül, akkor a hímivarsejt és a petesejt találkozhatnak, azaz létrejöhet a terhesség.
Tévhit: Az óvszer 100%-os védelmet nyújt számodra a terhesség és a nemi úton terjedő betegségek ellen. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár BettinaKacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Az óvszer tényleg az egyik legbiztonságosabb fogamzásgátló módszer, használatához azonban gyakorlat szükséges. Legfontosabb, hogy a péniszre a hüvelyi behatolást megelőzően helyezd fel. Sajnos, egyes fertőzésektől még az óvszer használata sem véd meg (pl. humán papillóma vírustól (link: rés a pajzson – mi van, ha baj van), herpesztől, lapostetűtől).
Tévhit: A fogamzásgátló gyógyszereket 100%-os biztonsággal alkalmazhatod a terhesség elkerülésére. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Nincs 100%-os biztonsággal alkalmazható fogamzásgátló módszer. A legjobb eredményeket az egyes módszerek kombinálásával lehet elérni (pl. tabletta + óvszer).
Tévhit: A szeretkezés utáni mosakodással elkerülheted a nemi úton terjedő fertőzéseket. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Örülnénk, ha így lenne, de sajnos nem így van. Még az óvszer sem nyújt teljes körű védelmet a szexuális úton terjedő betegségek mindegyike ellen, de a legkisebbre csökkenti ezek átvitelének valószínűségét.
Tévhit: Az orális szex során lenyelt spermától terhes lehetsz. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Terhesség csak akkor jön létre, ha a hímivarsejt a petesejttel találkozik. Az orális szex során lenyelt sperma nem találkozik a petesejttel.
Tévhit: Azt gondolod, hogy ha elég nagy a péniszed, az már önmagában orgazmust okoz a nőnek (“nagy farok, nagy élvezet”). Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Sok férfi hatalmas cerkaméretről álmodik. Bár tágulékony a női hüvely, de azért mindennek van határa. A nők többségének ilyen esetekben fájdalmas és nem élvezetes az együttlét.
Tévhit: Ha még nem menstruálsz, akkor nem eshetsz teherbe. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Attól függetlenül, hogy még nem volt vérzésed, peteérésed már lehet. Ezért mindig védekezzetek!
Tévhit: Az óvszer újrahasználható. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: A már elhasznált óvszer nem használható még egyszer, és nem is higiénikus, dobd ki! (Link-Tűzfal)
Tévhit: Részegen és bedrogozva jobb szexelni. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár BettinaKacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Ezeknek a szereknek a hatása alatt kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetsz! NE sodord veszélybe magad!
Tévhit: Ha kólával irrigálsz vagy citromkarikát teszel a hüvelybe, akkor nem lehetsz terhes. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár BettinaKacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Ha a spermium bekerül a hüvelybe, másodperceken belül elindul a petesejt felé. Ilyenkor már késő kimosni a hüvelyt. Sem kólával, sem mással nem szabad irrigálni, mert minden árt az érzékeny nyálkahártyának, ami belülről a hüvelyt borítja. Csúnya gyulladás lehet a vége és az fájdalmas.
Tévhit: Fiatal korban még nem életképes a sperma, ezért 13-14 évesen még védekezés nélkül szeretkezhetnek a fiúk. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: A sperma az első magömléskor már képes megtermékenyítésre.
Sőt: a fiatalabbak spermája aktívabb!
Tévhit: A WC-én össze lehet szedni szexuális úton terjedő fertőzést (nemi bajt). Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: A szexuális úton terjedő fertőzések kórokozói többnyire nagyon érzékenyek, a külvilágba kerülve gyorsan elpusztulnak. Gyakorlatilag a humán papilloma víruson (HPV) kívül semmilyen fertőzést nem kaphatsz el a WC-használat közben. (link – rés a pajzson, avagy mi van, ha baj van).
Tévhit: A hímivarsejt nem marad életben a klóros és természetes vízben sem, úgyhogy bátran lehet szexelni. Kacsák - Internetes tévhitek | LoveInfo - Langmár Bettina Valóság: Szex közben a hüvelybe nem, vagy csak nagyon kevés víz kerül, ezt simán túléli a spermium! A vizekben élhetnek olyan kórokozók melyek a hüvelybe kerülve fájdalmas gyulladást tudnak okozni.