A lényeg

Vissza - Loveinfo | Langmár Bettina A lényeg - Ugrás az ismeretlenbe - LoveInfo | Langmár BettinaUGRÁS AZ
ISMERETLENBE…
A lényeg - Első alkalom csak egyszer van - LoveInfo | Langmár BettinaELSŐ ALKALOM
CSAK EGYSZER VAN
A szex tudománya - LoveInfo | Langmár BettinaA SZEX
TUDOMÁNYA

Ugrás az ismeretlenbe

Az első szeretkezéshez vezető út ideális esetben hosszú folyamat. Mindenki emlékszik óvodai vagy alsós „szerelmére“ – ami persze minden volt, csak nem szerelem a szó felnőtt értelmében.

Aztán jön a „távolról figyelem“, „nem merek hozzászólni“ szakasz, majd valamikor az általános iskola vége felé, vagy a középiskolában jön a mindent elsöprő első szerelem, valóságos világ vége. Ekkor már tombolnak bennetek a hormonok, mint pl. az oxitocin, amit úgy is hívnak, hogy “szerelemhormon”.[1] Ez a fajta szerelem már sokszor nem áll meg az „együtt járásnál“, a csókolózásnál – a test követeli a magáét, azaz a másikat. Fokozatosan felfedezitek egymás testét, simogatjátok egymást, kiderül, hol kemény valami és hol puha. Szerencsés esetben lehetőségetek van minderre kulturált és nyugodt körülmények között.

Ugrás az ismeretlenbe… | LoveInfoÁltalában kettős érzés harcol a fiatalokban: szeretnének szeretkezni, de félnek is tőle – mi lesz, ha fáj a szűzhártya átszakítása, ha nem jön létre a legfontosabb pillanatban a kellő merevedés, egyáltalán: mi lesz ezután?

Ugrás az ismeretlenbe… | LoveInfoAz első szeretkezés előtt érdemes megismerni egymás testét, reakcióit

Hol kellemes a simogatás és hol nem? Kire mi van a legnagyobb hatással? A lánynak mi és hol okoz örömérzést? Amikor már majdnem „minden“ megtörténik, de még nem hatol be a fiú a lány hüvelyébe a péniszével – ezt hívják „pettingnek“. Kiváló alkalom ez az óvszer felhúzásának begyakorlására is, ill. a szexuális előjáték megtanulásának. Segít abban, hogy megismerjétek egymás testét, vágyait, érzéseit.

Mielőtt szerelmedhez érsz, mindig mosd meg a kezed szappannal, lehetőség szerint moss fogat és mosd meg a nemi szerved és környékét. Legyen mindig tiszta és ápolt a körmöd, s olyan rövid, hogy az ne tudja megsérteni a nemi szervet.

Szexuális balesetek is előfordulhatnak, de kis odafigyeléssel megelőzhetők

Szex közben könnyen megsérülhettek – no persze nem csak akkor, ha leestek az ágyról, hanem a behatolás során is, ami fájdalmas lehet, és akár vérzést is okozhat. A hámsérülések elkerülése érdekében használhattok síkosítót (anális szex esetén mindenképp). Azonban ügyeljetek rá, hogy vízbázisút vagy szilikonbázisút válasszatok, mert az olajbázisú roncsolja az óvszert, ami így könnyebben kiszakadhat. Különösen heves aktus során akár a méh vagy a méhszáj is megsérülhet, szóval csak óvatosan! Az anális szex pedig hosszútávon széklettartási zavarhoz vezethet.

Persze nem csak a lányok sérülhetnek meg szex közben; a nagy igyekezetben egy rossz mozdulattól akár a pénisz is “eltörhet”. Persze nem mintha valamiféle csont volna benne, mert az emberi péniszben nincs. Ez igazából azt jelenti, hogy merev állapotban hirtelen annyira meggörbül, hogy a barlagos testeket körülvevő hártya elszakad. Ezt műtéttel össze lehet varrni, amit érdemes elvégeztetni, mivel a kezeletlen sérülés idővel hegszövet kialakulását okozhatja, ami akár erektilis diszfunkciót (más szóval merevedési zavart vagy impotenciát) is okozhat, vagy ijesztő mértékű görbületet.

Ugrás az ismeretlenbe… | LoveInfo

Légy türelmes, megértő és kölcsönösen együttműködő szerelmeddel!

A kedves szavak, ölelések, csókok fejezik ki az együvé tartozást , kell hogy összehangolódjatok. Petting során fokozatosan haladjatok, így lépésről lépésre megalapozhatjátok a későbbi szeretkezést. Fontos, hogy oly módon ingereljétek egymást, ami mindkettőtöknek jó. A petting lehet az előjáték része is, de lehet eszköz az orgazmushoz vezető úton. Legyen mindig elég időtök és megfelelően nyugodt és tiszta helyetek az eseményre.

Nagyon kell figyelni arra, hogy ha az ujjakra sperma (más néven: ondó) kerül, az a lány csiklójának és hüvelyfalának ingerlésekor bejuthat a hüvelybe, és így fennáll a teherbe esés veszélye. Fontos, hogy petting során kis mennyiségű váladék is – akár egyetlen sperma is – képes teherbe ejteni a lányt! Figyelj oda, hogy mielőtt kezed a másik nemi szervével érintkezik, teljesen tiszta legyen, s még véletlenül se legyen rajta sperma!

Tipp, fiúknak: a lányok csiklója hihetetlenül érzékeny – ha száraz kézzel érinted, az felér egy “tökönrúgással”. Nedvesítsd meg ujjaidat!
Tipp, lányoknak: Óvatosabban, hé! Nem egy villamosfogantyú az!

 

Fiataloknak | Nektek szól - LoveInfo - Langmár Bettina

Van, aki nem illik bele a skatulyákba, de ez nem baj

Elképzelhető, hogy lányként nem is igazán a fiúkhoz vonzódsz, vagy fiúként nem a lányokhoz (homoszexualitás). Talán úgy érzed, mindkét nemhez vonzódsz (biszexualitás), de olyan is akad, akit nem igazán érdekel a szex (aszexualitás). A szexuális irányultság (orientáció) nem egy vagy-vagy állapot, hanem inkább egy skála, amin ráadásul idővel némileg “arrébbcsúszhatsz”.

Emellett az is elképzelhető, hogy bár lánynak születtél, de valamiért legbelül inkább fiúnak érzed magad, vagy épp fordítva (transzszexualitás). Más szóval, a nemi identitásod nem egyezik meg a biológiai nemeddel (nem összekeverendő a “transzvesztitizmussal”, ami egy szexuális fétis, mely az ellenkező nem ruháinak viselésére irányul). Az ilyesmit sokszor már gyermekkorban érzi az egyén, legföljebb nem mer róla beszélni, mert fél, hogy elítélik és kicsúfolják pusztán azért, mert kilóg a sorból.

Mindenesetre ha ezek közül valamelyik igaz rád, akkor sem kell megijedned – nem vagy őrült, és másnak sem ártasz ezzel. A különböző szexuális irányultságok (heteroszexuális, homoszexuális, biszexuális) és szexuális identitások (cisznemű vagy transznemű) kialakulásában biológiai és környezeti tényezők egyaránt közrejátszanak, amikre az illetőnek nincs ráhatása. Biológiai tényezők lehetnek pl. genetikai tényezők, a születési sorrend, vagy a magzatot az anyaméhben ért hormonális hatások. Mindez tehát nem holmi döntés kérdése; ez nem úgy működik, hogy pl. egy heteró srác úgy dönt, hogy másnaptól a fiúkhoz fog vonzódni, vagy hogy az lesz a vágya, hogy nőként éljen. A vágyainkról ugyanis nem magunk döntünk.

[1] https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/belgyogyaszat/cikkek/a_szerelemhormon_tizenharom_erdekes_hatasa/20110103105615


Első alkalom csak egyszer van

Tényleg teljesen készen álltok? Valóban felkészültetek a szerelmetek beteljesülésére? Már csak ez hiányzik a boldogsághoz?

Az első szeretkezés nagy dolog fiúknak, lányoknak egyaránt. Érdemes megadni a módját, felkészülni az ünnepi alkalomra.

A fiúk erről már évek óta ábrándoznak. A lányok is. A cél ugyanaz, de az elképzelések különbözhetnek egymástól. Ezért kell beszélgetnetek erről!

Ha az alábbiak közül minden kérdést alaposan végiggondoltatok, és megnyugtató válaszokat találtatok, akkor érdemes a megvalósításra továbblépni.

1. Szeretet, bizalom mindkét fél részéről

Első alkalom csak egyszer van | LoveInfo

2. A kölcsönös vágy, mindketten vágyjátok, akarjátok az együttlétet.

Első alkalom csak egyszer van | LoveInfo3. Megbeszéltétek szüleitekkel (vagy, ha velük nehéz, kérdezzétek bátran az iskolaorvost, iskolai védőnőt!)

Első alkalom csak egyszer van | LoveInfo4. Nyugodt körülmények biztosítása

Első alkalom csak egyszer van | LoveInfo5. Egyeztetett védekezés

Első alkalom csak egyszer van | LoveInfo6. Tisztálkodási lehetőségek

Első alkalom csak egyszer van | LoveInfo7. Ismeritek saját és egymás testét, testi reakcióit, erogén zónáit

Első alkalom csak egyszer van | LoveInfo

Vissza - Loveinfo | Langmár Bettina

KEZDŐOLDAL