+Véd

VISSZA TUDÁSTÁR >> | +Véd - LoveInfo - Langmár Bettina

PASIKNAK AZ ÓVSZERRŐL | +Véd - LoveInfo - Langmár BettinaFIÚK LÁNYOKNAK AZ ÓVSZERRŐL | +Véd - LoveInfo - Langmár BettinaLÁNYOK
MINDEN AZ ÓVSZERRŐL | +Véd - LoveInfo - Langmár BettinaAZ ÓVSZER HASZNÁLATA

Fiúknak az óvszerről

MINDIG HASZNÁLJ ÓVSZERT!!!

+Véd - LoveInfo - Langmár BettinaSenki sem szeret felsülni és rossz vagy tapasztalatlan szeretőnek látszani. Ha óvszert használsz, igazi férfinak tűnhetsz, aki vigyáz a lányra. Számukra ez nagyon fontos szempont. Másodszor, ha azt látja, hogy óvszer is van nálad, azt gondolja, hogy profi vagy, aki készül a „lényegre“ és nem egy kezdő amatőr, akinél még gumi sincs. Ráadásul a tapasztalatlan fiúk pénisze nagyon érzékeny és hamar jön a sperma! Hogy sikerrel lassítsd magad, míg megtanulod irányítani férfierődet, használj óvszert, ami egy kicsit csökkenti a pénisz túlérzékenységét.

Az óvszer segíthet Téged abban, hogy összehangold a vágyaidat a testeddel. A világ legjobb pasija szeretnél lenni? Akkor hát gyakorolj óvszerben, akár a zsebzsötit is. Így ha már „igazi szexre“ kerül sor, sokkal profibb leszel!!!

+Véd - LoveInfo - Langmár BettinaAz óvszer egyik fő funkciója a fogamzásgátlás, azaz nem csinálsz gyereket gyerekfejjel vagy fiatalon.

Tényleg szükséged van arra, hogy a suli alatt csecsemőt pelenkázz?
Netán szüleidnek arra, hogy gyerektartást fizessenek valakinek a Te pillanatnyi élvezeted után?

Ugye hogy nem! Jobb a balhét elkerülni! Hagyd ezt arra az időre, amikor már nem lesz gond a lurkó ellátása, mert magad is kereső ember vagy! Addig meg védekezz!!! Mindig ragaszkodj az óvszerhez!

+Véd - LoveInfo - Langmár Bettina

Az óvszer másik dolga, hogy védjen Téged és szerelmedet a szexuális úton terjedő betegségek ellen. Addig, amíg nem jársz már hosszú ideje valakivel és nem bízol meg benne 1000 %-ban, soha nem tudhatod, hogy a párod, akivel szexelni szeretnél, kivel volt előtted, és hogy ő kivel volt azelőtt és hogy ő kivel volt azelőtt…. Brrrr – ezt jobb nem is végiggondolni! Inkább védekezz!!! MINDIG HASZNÁLJ ÓVSZERT!!!

+Véd - LoveInfo - Langmár Bettina


Lányoknak az óvszerről

MINDIG HASZNÁLJ ÓVSZERT!!!

Ha a párod azzal győzköd, hogy ne használjatok óvszert, mert az olyan, mint zokniban lábat mosni, ne dőlj be neki! Egyrészt, valószínűleg egy önző pasi, aki előrébb helyezi az élvezetet kettőtök biztonságánál. Másrészt, a mai óvszerek nagyon jó minőségűek, a forgalomban lévő paletta rendkívül színes. A fajták között méret és minőségbeli különbségek is nagyok lehetnek. Érdemes többfélét kipróbálni, megtalálni a számotokra legjobbat.
+Véd - LoveInfo - Langmár BettinaEgy dolog az élvezet, a másik a terhesség. A pasiknak az együttlét csak egy pillanat, de neked sokkal több! Az életed:

– mert szükséged van-e arra, hogy suli mellett 9 hónapig terhes legyél?

– hogy kimaradj az iskolából és esetleg be sem fejezheted?

– hogy ujjal mutogassanak rád?

– hogy eddigi kapcsolataidat tönkretedd?

– kell, hogy szüleid a bíróságra járjanak gyerektartásért?

– ha pedig el akarod vetetni a gyereket, tényleg át akarod élni, milyen az, amikor mindenkinek el kell mondanod, kivel és mikor szexeltél?

– hogy kés alá told a legérzékenyebb testrészedet és turkáljanak benned?

– és tényleg megkockáztatod, hogy soha többé ne lehessen gyereked?

Tényleg megkockáztatod, hogy soha többé ne lehessen gyereked? | LoveInfoAz óvszer második dolga, hogy védjen Téged és szerelmedet a szexuális úton terjedő betegségek ellen. Addig, amíg nem jársz már hosszú ideje valakivel és nem bízol meg benne 1000 %-ban, soha nem tudhatod, hogy a párod, akivel szexelni szeretnél, kivel volt előtted, és hogy ő kivel volt azelőtt és hogy ő kivel volt azelőtt…. Brrrr – ezt jobb nem is végiggondolni! Inkább védekezz!!!

MINDIG HASZNÁLJ ÓVSZERT!!!

Bár az óvszer a fiúk „szerszámára” kerül, de a lányok is tartsanak maguknál a biztonság kedvéért!!! Az óvszervásárlás annak a dolga, aki szeretné, hogy használják.

Az óvszer és a tabletta együttes használata nagyobb biztonságot nyújt, mintha csak az egyikra hagyatkoznátok. Ez a kombinált védekezési mód ún. “kettős holland” módszer, ami a leghatásosabb védekezési mód a teherbeesés ellen.

Tipp: a fiúk kicsit később élveznek el, ha óvszert viselnek a péniszükön, így nagyobb az esély, hogy Te is eljutsz az orgazmusig.

Tipp: Most már van női óvszer is, amit a hüvelybe kell fölhelyezni az aktus előtt, bár ez kevésbé hatékony a nemi úton terjedő betegségek elleni védelemben.
+Véd - LoveInfo - Langmár Bettina


Az óvszer használata

Óvszert már több száz éve használnak az emberek. A középkorban főleg selyempapírból vagy állatbélből készítették. A 19. században Charles Goodyear rájött, hogy ha a kaucsukfa nedvéhez, a latexhez ként ad, akkor az rugalmassá válik. Így készült az első gumióvszer 1855-ben, és a Goodyear lett az első óvszergyártó.[1]

Manapság már nem csak természetes gumiból készítenek óvszert, hanem műanyagból is (pl. poliuretán, poliizoprén). Ez a fajta változatosság olyan szempontból jó, hogy ha valaki allergiás az egyikre, akkor választhat más anyagból készült óvszert.

A gyártók számtalan módon tesztelik az óvszereket, hogy meggyőződjenek strapabíróképességükről. Feltöltik vízzel, hogy megnézzék, lyukas-e (általában 3 deciliterrel, de egy kondom akár 1-2 litert vizet is elbír), nyújtáspróbának vetik alá, és elektromos árrammal is ellenőrzik a szigetelését.

Mire kell figyelned óvszer használatakor?

Tanuld meg, hogyan kell használni!

Ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy az óvszer anyaga vagy a rajta levő anyagok allergiát válthatnak ki. Ezért célszerű előre kipróbálni magadon. (A csomagoláson fel van tüntetve, ha allergiát nem okoz). Csomagold ki az óvszert és dörzsöld a csuklódhoz. Ha a bőröd nem pirosodik ki és nincs égető, viszkető érzésed, akkor tovább mehetsz és felhúzhatod a péniszre. Ha a bőröd kipirosodik vagy viszket, keress másik típust! ! ….és persze ne feledd, hogy ha Te nem is, de a a párod érzékeny lehet rá, szóval nála is teszteljétek előbb!

Az óvszer csak merev péniszre helyezhető fel (egy elég).

Az óvszert a pénisz hüvelybe hatolása előtt kell felhelyezni, mert a sperma a merevedés kezdetétől csepeghet. (Ezt nevezik előváladéknak, aminek feladat, hogy síkosítsa a makkot) Óvszerhez csak víz-, vagy szilikonbázisú síkosítót használj, mert az olajalapú roncsolhatja!

Csak ép csomagolású, érvényes lejárati idejű óvszert használj! (A lejárt szavatosságú óvszer könnyebben kiszakadhat)

Minden óvszer csak egyszer használható.

MINDIG LEGYEN NÁLAD ÓVSZER!!! Akkor is, ha csak buliba mész. Lehet, hogy nem Neked, de barátodnak vagy barátnődnek szüksége lehet rá!!! Az óvszer száraz, hűvös helyen tárolandó.

Hogyan kell helyesen használnod az óvszert?

+Véd - LoveInfo - Langmár Bettina +Véd - LoveInfo - Langmár Bettina +Véd - LoveInfo - Langmár Bettina
A felbontásnál ne használj éles eszközt, illetve a fogadat, mert sérülést okozhatsz a gumin! +Véd - LoveInfo - Langmár Bettina +Véd - LoveInfo - Langmár Bettina

Felhelyezés előtt győződj meg róla, hogy kifelé gördül-e, majd az óvszer végén lévő ún. ondótartó-tasakból szorítsd ki a levegőt.

Az óvszert helyezd a makkra, majd lefelé görgetve húzd a pénisz tövéig! Figyelj, hogy az ondótartó levegőt ne tartalmazzon!

Bár az óvszereket alaposan tesztelik, előfordulhat, hogy használat közben kiszakad, pl. nem megfelelő használattól, vagy mert lejárt a szavatossága, esetleg gyártási hiba miatt. Szex közben, ha úgy érzitek, hogy elszakadt az óvszer, vagy lecsúszott, ellenőrizzétek, szükség esetén cseréljétek ki!

Az élvezés után – de még mielőtt a hímvessző teljesen elernyedne – szorítsd erősen az óvszert a pénisz tövéhez, és így húzd ki a péniszt – a rajta lévő gumival együtt – a hüvelyből. Ellenkező esetben a spermás óvszer bent maradhat a hüvelyben. Ha bent marad, akkor óvatosan ki kell venni. Ha ez nem sikerülne, akkor orvoshoz kell fordulni.

A használt óvszert csomagold be és dobd a szemetesbe, és ne a WC-be!

Hol vásárolhatsz óvszert?
– gyógyszertárban
– nagyáruházakban, élelmiszerboltokban
– drogériákban
– óvszer automatákban

Mikor vásárolhatsz óvszert?
óvszert életkortól függetlenül bárki vásárolhat

 

[1] http://www.lifestyles.com/article/the-history-of-condoms/